Problematika RTO a RPO v riadení kontinuity - Salai, Viktor (2011)
Táto diplomová práca sa venuje problematike riadenia kontinuity so zameraním na určovanie parametrov RTO a RPO. Práca je rozdelená do dvoch hlavných častí. Prvá, teoretická, časť stručne popisuje problematiku riadenia kontinuity v spojení s riadením kontinuity IT služieb. Následne sú popísané rôzne technológie, ktoré sa v súčasnosti využívajú na zabezpečenie kontinuity IT a obnovu systémov. V závere sa teoretická časť už bližšie venuje procesu analýzy dopadov. Práca tak ponúka ucelený pohľad na hlavné princípy a prínosy, ktoré tieto koncepty pre podnik majú a ako je vhodné ich navzájom integrovať. Ďalej obsahuje stručný prehľad rôznych technológií s vymedzením, čo obnova v prípade havárie zahŕňa a prepojenie na parametre RTO a RPO. Tiež stručne vymedzuje základný postup pri určovaní parametrov RTO a RPO a následné kroky návrhu riešenia obnovy. Zároveň analyzuje aj rôzne aspekty, ktoré je potrebné pri stanovovaní parametrov kontinuity zohľadniť. V druhej hlavnej časti práca prakticky, na základe vymedzeného postupu, analyzuje dáta získané počas dotazníkového šetrenia vo vybranom podniku, s cieľom určiť parametre kontinuity pre používané aplikácie a následne navrhnúť vhodné spôsoby riešenia ich zálohy a obnovy. Výsledkom práce je teda analýza a praktický popis aplikácie postupov stanovovania parametrov kontinuity pre informačné systémy a následného vytvorenia potrebných opatrení.