BI jako služba - Musil, Martin; Slánský, David; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Primárním cílem této práce je představit SaaS business intelligence jako sadu konceptů a metod určených pro zkvalitnění rozhodování podniku založenou na modelu Software as a Service. Pro jeho dosažení je důležité nejdříve popsat obecné principy, na kterých jsou založena klasická tzv. on-premises řešení a způsob jejich fungování. Současně je třeba představit Software as a Service jako v současné době velmi populární model nasazení software. Následujícím cílem bude popis těchto řešení, uvedení jejich silných stránek a slabin a návodu jak vybrat vhodného poskytovatele služby. Posledním cílem této práce je porovnat tyto dva odlišné způsoby nasazení BI nástrojů tedy on-premises a on-demand a nastínit možnosti, na jejichž základě bude možné se pro jednu z metod rozhodnout.
Vedoucí práce: David Slánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses