Úloha komerčních bank při podpoře exportu malých a středních podniků v ČR - Pavlíček, Jiří (2011)
Bakalářská práce si klade za cíl zmapovat služby spojené s podporou exportu malým a středním podnikům, které poskytují komerční banky. Práce se nesoustředí pouze na popis služeb, ale analyzuje i vztah mezi státními (popř. mezinárodními) institucemi a komerčními bankami. Začíná popisem bankovnictví v ČR, vymezením malých a středních podniků a ukazuje důvody pro jejich podporu. Druhá část se věnuje hlavním státním a mezinárodním institucím, které poskytují podporu malým a středním podnikům. Závěr práce rozkrývá produkty, které nabízejí komerční banky.