Implementace BI na soukromé vysoké škole - Kašpar, Jakub; Novotný, Ota, 1971-; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Diplomová práce pojednává o Balanced scorecard a Business inteligence řešeních na vysoké škole. K řešení se přistupuje systematicky rozdělením práce na 2 velké celky, každý se svými kapitolami. První velký celek se zaobírá teorií Balanced Scorecard a Business inteligence. Ukazují se 4 základní perspektivy Balanced scorecardu a tento základ je dále rozšířen o modifikace, zaměřené na akademické prostředí. Druhá kapitola v této části seznamuje čtenáře se základními informacemi, které bude potřebovat, aby mohl pokračovat k nejpodstatnější části této práce, čímž jest implementace Business intelligence na University in Prague. Druhá část práce, věnující se praktické aplikaci teoretických poznatků, začíná seznámením se společností. Následuje návrh konkrétního Balanced scorecard pro University in Prague. Z tohoto návrhu vychází poslední část této práce. Tou je pilotní implementace Business intelligence a vytvoření modelových reportů.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses