Platforma Microsoft jako služba z pohledu poskytovatele - Krejča, Robert; Gála, Libor, 1965-; Cihelka, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Bakalářská práce se zabývá pronájmem platformy společnosti Microsoft jako služby z pohledu poskytovatele. Cílem této práce je identifikace a charakteristika aktivit, které musí zájemce o poskytování platformy Microsoft jako služby realizovat, aby byl v tomto oboru úspěšný. V úvodní části práce jsou vysvětleny jednak základní pojmy týkající se poskytování IT služeb prostřednictvím sítě Internet, které je též známé pod názvem cloud computing, a dále je pak objasněno, co je to platforma Microsoft, jakým způsobem může být pronajímána, kdo může být jejím poskytovatelem a za jakých podmínek se jím může stát. Poslední část práce identifikuje základní aktivity nezbytné k tomu, aby se zájemce o poskytování platformy Microsoft jako služby mohl stát jejím poskytovatelem. Tyto aktivity jsou z důvodů přehlednosti rozděleny do více okruhů, kterými jsou aktivity spojené s vyhověním podmínkám společnosti Microsoft, aktivity spojené s vybudováním infrastruktury, aktivity spojené s poskytováním platformy a aktivity spojené se zabezpečením platformy. Autor jednotlivé aktivity následně vysvětluje a snaží se nastínit jejich úskalí.
Vedoucí práce: Libor Gála
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses