Transformace aplikací na Windows Azure - David, Martin (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou Cloud computingu, konkrétně jeho implementací od Microsoftu, Windows Azure platform. Pro diplomovou práci byly definovány následující cíle, které jsou analyzování a identifikování základních vlastností Cloud computingu se zaměřením na Windows Azure platform, charakterizování klíčových odlišností aplikací v cloudu oproti on-premise aplikacím, formulování doporučení umožňující transformaci stávající aplikace do prostředí Cloud computingu za předpokladu využití platformy Microsoftu, která je dodána jako služba. Hlavním přínosem práce je identifikace klíčových odlišností Windows Azure oproti on-premise řešení. Vytvoření doporučení, jak minimalizovat negativní dopad těchto rozdílů a maximalizovat výhody spojené s využíváním Cloud computingu na platformě Windows Azure.