Platební karty na internetu - Andr, Ondřej (2011)
Platba kartou po internetu je dnes jednou z nejpoužívanějších metod při nakupování zboží a služeb on-line. Správné zabezpečení takové platby, aby nemohlo dojít ke zneužití zákazníkových osobních údajů a následné neoprávněné manipulaci s jeho bankovním účtem, je jedním ze základních cílů každého obchodníka. Bezpečnost tohoto způsobu nakupování dělí veřejnost na dva základní tábory -- ten, který ji zpochybňuje, kde panují obavy a strach, a ten, který zarytě tvrdí, že bezpečnost nákupu platební kartou po internetu je v dnešní moderní době stoprocentní. Tato práce se zabývá tématem zabezpečení on-line nakupování, definuje prostředky posilující tuto bezpečnost, celosvětové současné a budoucí trendy, a představuje metody, pomocí kterých podvodník získává a zneužívá osobní informace jiných osob.