Platební karty na internetu - Andr, Ondřej; Matuštík, Ondřej; Kalina, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Platba kartou po internetu je dnes jednou z nejpoužívanějších metod při nakupování zboží a služeb on-line. Správné zabezpečení takové platby, aby nemohlo dojít ke zneužití zákazníkových osobních údajů a následné neoprávněné manipulaci s jeho bankovním účtem, je jedním ze základních cílů každého obchodníka. Bezpečnost tohoto způsobu nakupování dělí veřejnost na dva základní tábory -- ten, který ji zpochybňuje, kde panují obavy a strach, a ten, který zarytě tvrdí, že bezpečnost nákupu platební kartou po internetu je v dnešní moderní době stoprocentní. Tato práce se zabývá tématem zabezpečení on-line nakupování, definuje prostředky posilující tuto bezpečnost, celosvětové současné a budoucí trendy, a představuje metody, pomocí kterých podvodník získává a zneužívá osobní informace jiných osob.
Vedoucí práce: Ondřej Matuštík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses