Analýza a návrh Business Intelligence řešení a aplikací (ve firmě Partners for life planning, a.s.) - Polák, Petr; Pour, Jan; Holas, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Hlavním cílem této bakalářské práce bude analýza společnosti zabývající se finančním poradenstvím a následný návrh řešení Business Intelligence pro tuto společnost, které bude využíváno vrcholovým managementem. Aby bylo dosaženo požadovaného cíle, bylo nutné mít sjednáno několik schůzek s vedením společnosti, převážně však s ředitelem IT oddělení. Díky těmto konzultacím byla vytvořena kostra pro analýzu společnosti, na jejímž základě vznikly klíčové ukazatele, ke kterým v návrhu BI přibudou jednotlivé dimenze. Celá práce se skládá ze dvou hlavních částí. První část obsahuje podrobnou analýzu společnosti. Druhá část je složena ze samotného BI řešení. Nejdříve jsou zde obsaženy informace, jak si Business Intelligence vede na současném trhu, poté obsahuje návrh datového skladu a prototypové řešení jedné z klíčových oblastí společnosti. Přínos této práce spočívá v návrhu BI pro finančně poradenskou společnost, může být tedy využit přímo pro tuto společnost, ale například i pro podobně strukturovanou společnost.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses