Facebook API - Hlaváček, Josef; Burkoň, Lukáš; Mittner, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím Facebook platformy při tvorbě webových aplikací. Práce je rozdělena do pěti kapitol, první tři z nich lze sloučit do teoretcké části a zbylé dvě do praktické. První kapitola se zabývá webovými API v obecné rovině, osvětluje základní komunikační metody. Druhá kapitola pojednává o architektuře a jednotlivých API Facebooku, FQL a možnostech platformy. Ve třetí kapitole jsou popsány vývojářské nástroje Facebooku, představení frameworku CakePHP a průběh založení a nastavení aplikace pro vývoj. Ve druhé části jsou teoretické poznatky prvních tří kapitol využity v praxi při návrhu a vývoji facebookové aplikace postavené na frameworku CakePHP. Cílem práce je utřídit základní informace potřebné pro vývoj facebookových aplikací, popsat vývoj takových aplikací od návrhu po spuštění a navrhnout doporučení pro vývoj a provoz dalších aplikací. Výstupem práce je funkční facebooková aplikace, která slouží jako marketingová podpora webu hlasitě.cz.
Vedoucí práce: Lukáš Burkoň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses