Optimalizace organizační struktury - Škaloudová, Hana; Kalčevová, Jana; Mynařík, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Optimalizace organizačních a podnikových struktur je dnes velmi využívána, šetří se náklady v různých podobách a vyrábí se více věcí. Promyšlená inovace či restrukturalizace může firmám ušetřit značné finanční prostředky. K hodnocení efektivity se požívá například analýza SWOT, vícekriteriální rozhodování a metoda Data Envelopment Analysis (DEA). V této práci je použita metoda DEA, která pracuje s náklady (vstupy) a výnosy (výstupy) činnosti. Podle nich vyhodnocuje efektivitu jednotky s ohledem na údaje ostatních homogenních jednotek. Čím méně vstupů a více výstupů, tím lépe. Je aplikována na organizační strukturu Junáka -- svazu skautů a skautek ČR, Pražského kraje A.B.Svojsíka. Následně je posuzováno, jestli je organizace efektivní, nebo by mohla provést změny. Tato analýza je provedena na dvou stupních struktury, na střediscích a okresech, pomocí programu mpl. Na analýzu byla použita reálná data a byly navrhnuty změny podle výsledků metody DEA.
Vedoucí práce: Jana Kalčevová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses