Framework WPF - Vais, Lukáš; Pavlíček, Luboš; Zilvar, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Jedním z trendů je, v době vzniku práce, snaha o vytvoření systémů, které by vývojářům ulehčily práci při vývoji aplikací s grafickým uživatelským rozhraním. Operační systém MS Windows je již dlouhou dobu považován za zastaralý z hlediska svých komponent pro grafické uživatelské rozhraní. Iniciativa pro nápravu tohoto stavu eskalovala vznikem nové, hardwarově akcelerované technologie pro grafický systém. V práci se autor zabývá právě touto technologií, která se nazývá Windows Presentation Foundation. Cílem práce je poskytnout studijní materiál právě na tuto tématiku. Záběr práce je vědomě zúžen na postupy, které nejpravděpodobněji naleznou využití při tvorbě CRUD aplikací. Motivací je autorova špatná zkušenost s nekvalitními nebo neexistujícími volně dostupnými zdroji. Práce vznikla v podstatné míře z autorových vlastních znalostí, které byly v případě potřeby doplněny o podrobnější informace z jiných zdrojů. Autor se snaží čerpat ze zdrojů, které považuje za nejkvalitnější, tedy přímo z referenční příručky poskytované společností Microsoft a dále z knih renomovaných nakladatelství. Autor se setkává s překážkou v podobě omezeného rozsahu práce. Důsledkem toho práce v několika oblastech strádá na hloubce probírané látky. Navzdory tomuto faktu se autorovi podařilo sestavit dostatečně podrobný souhrn informací, který umožní čtenářovi prozkoumat i hlubší zákoutí technologie WPF.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses