Konkurenceschopnost studijního oboru Informatika - Nováček, Jiří (2011)
Práce se zabývá konkurenceschopností informatických studijních oborů. V první části přibližuje situaci na trhu a podmínky pro absolventy těchto oborů. Sleduje nejnovější vývoj trhu, a jak by tento vývoj mohl ovlivnit studium. Dále se práce zaměřuje na informatiku na vysokých školách v České republice. Cílem je charakteristika studijních oborů a srovnávací analýza podle struktury vyučovaných znalostí. Jednotlivé obory jsou srovnávány s výukou na Vysoké škole ekonomické v Praze a z analýzy vzejdou silné a slabé stránky výuky na této škole. Výsledky analýzy jsou následně konfrontovány se studiem informatiky na předních evropských univerzitách. Na základě všech srovnání a vzhledem k zjištěným rozdílům jsou navrženy změny ke zlepšení konkurenceschopnosti studia informatiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.