Vliv internetu v informační společnosti - Kaválek, Pavel; Rosický, Antonín, 1943-; Sigmund, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem internetu na IS. Internet je tu s námi již od poloviny dvacátého století a stal se v současné době fenoménem společnosti. Nejinak tomu bude i v jedenadvacátém století. První část práce popisuje jednotlivé pojmy, které souvisejí s internetem, od dat a informací přes znalosti a poznatky až k termínům, jako jsou informační společnost či počítač v síti. Druhá část se zabývá internetem jako médiem -- jeho historií, podstatou, globalizací, výběry dat a vzděláváním informační společnosti. Úvodní kapitoly praktické části se zabývají rozborem dat sesbíraných nejprve ze stránek Českého statistického úřadu. Ty obsahují například porovnání vývoje počítačů a internetu v ČR. Následuje interpretace pomocí dotazníku shromážděných výsledků jednotlivých hledisek vlivu internetu na informační společnost: zahlcení informacemi, zábava na internetu, vliv sociálních sítí na reálný život a věrohodnost informace. V rámci dotazníkového šetření práce bylo cílem zjistit názory respondentů na budoucí vývoj jednotlivých hledisek. Ten byl porovnán s vlastním pohledem na danou problematiku.
Vedoucí práce: Antonín Rosický
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses