Návrh rozšíření sítě internetového poskytovatele - Petras, Vít; Pavlíček, Luboš; Matuška, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
V dnešní době je velice důležité mít přístup k internetu nejen v zaměstnání, ale i v domácnosti. Ve velkých městech není problém poskytnout připojení velikému procentu populace, avšak na menších městech a obcích může být s pokrytím vysokorychlostním internetem problém. Metalické vedení je drahé, optické ještě dražší. Zde se otvírá šance pro poskytovatele bezdrátového internetu, kteří nejsou svazováni budováním drahé infrastruktury, ale jen tvarem terénu. Jedním z těchto poskytovatelů je i Družstvo Eurosignal, který vyplňuje volné místo na trhu v oblasti Praha -- západ a v okolí Mníšku pod Brdy. Cílem práce je provést analýzu současného stavu sítě, poukázat na možnosti rozšíření stávající sítě a navrhnout nejvhodnější varianty technického provedení takového rozšíření v závislosti na ceně a počtu nových potenciálních klientů na konkrétní vybrané lokalitě.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses