Informace jako kulturní fenomén - Pham, Quoc Loc; Řepa, Václav, 1958-; Sedláček, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cíle této práce je seznámení čtenáře se základními charakteristiky informace a přiblížit mu vliv informace na kulturu a civilizace a poukázat na to, jak jednotlivé kultury a civilizace mohou informace chápat různě. Práce je zaměřena na ontologie informace v různých civilizacích, kde je jako hlavní znak civilizace zvoleno náboženství, které hraje významnou roli uvnitř každé civilizace. Ke splnění vytyčených cílů je využit dotazník, který má zjistit možné podobnosti pohledů na informace u zkoumaných civilizací.
Vedoucí práce: Václav Řepa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses