Nákupné chovanie matiek na internete - Karaffa, Matúš (2011)
Cieľom diplomovej práce je objaviť v nákupnom chovaní matiek na internete spoločné vzorce chovania a na základe týchto vzorcov vytvoriť súbor doporučení pre internetových obchodníkov, ktorých cieľová skupina zákazníkov sú matky. Výskum bude prebiehať metódou anonymného pozorovania návštevníkov internetového obchodu s detskou výživou a plienkami www.Feedo.cz, ktorého je autor diplomovej práce majiteľom. Pred samotným započatím výskumu budú stanovené hypotézy, ktoré budú v priebehu výskumu dokazované. Na základe týchto hypotéz budú vhodne nastavené vybrané softwarové nástroje, ktoré umožnia zber potrebných dát o chovaní užívateľov. Cieľ diplomovej práce bude dosiahnutý analýzou nazbieraných údajov a potvrdením či vyvrátením stanovených hypotéz. Na základe výsledkov analýz budú stanovené konkrétne doporučenia pre internetových obchodníkov. Vlastný prínos práce bude spočívať stanovení skúmaných hypotéz na základe skutočných problémov, v zbere reálnych údajov o chovaní návštevníkov fungujúceho internetové obchodu zameraného na matky, v správnom nastavení softwarových nástrojov, vyhodnotení nameraných výsledkov a formulovaní doporučení pre obchodníkov.