Daňové úniky podnikatelů - Karásková, Veronika (2011)
Hlavním cílem této práce je kategorizovat daňové úniky podnikatelů u daně z příjmů fyzických osob a zjistit jejich podíl na celkových únicích. V první kapitole se věnuji objasnění pojmů legální a nelegální daňový únik, příčinám daňového úniku a jeho měření. Další části práce se zaměřují pouze na nelegální daňový únik u daně z příjmů podnikatelů. Ve druhé části popisuji některé velmi frekventované případy daňových úniků odhalených na základě kontrol finančními úřady. V poslední části provádím analýzu těchto daňových úniků, určím kategorie daňových úniků podnikatelů a jejich podíl na celkových daňových únicích.