Daňové úniky podnikatelů - Karásková, Veronika; Slintáková, Barbora; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Hlavním cílem této práce je kategorizovat daňové úniky podnikatelů u daně z příjmů fyzických osob a zjistit jejich podíl na celkových únicích. V první kapitole se věnuji objasnění pojmů legální a nelegální daňový únik, příčinám daňového úniku a jeho měření. Další části práce se zaměřují pouze na nelegální daňový únik u daně z příjmů podnikatelů. Ve druhé části popisuji některé velmi frekventované případy daňových úniků odhalených na základě kontrol finančními úřady. V poslední části provádím analýzu těchto daňových úniků, určím kategorie daňových úniků podnikatelů a jejich podíl na celkových daňových únicích.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses