Aplikace teorie her na oligopolní trhy - Nekola, Jan (2011)
Tato práce ukazuje na použití modelů teorie her na oligopolní trh. Vychází z modelů Bertranda, Cournota a Stackelbergera, jejichž příklady řeší, jak mají firmy optimálně rozhodovat, aby maximalizovaly svůj užitek. Je zde uveden ilustrační příklad, který je rozšířením těchto modelů. Rozhodování probíhá v několika etapách, kde právě podle určitých pravidel teorie her, je firmám navržena strategie, jak mají postupovat. Druhý příklad se zabývá signální hrou. Cílem této práce je přiblížit teorii her na ilustrační příklad a ukázat, jak jsou hry citlivé na změnu informací nebo jak určité faktory ovlivní hru.