Zdanění příjmů osob v důchodovém věku - Hrubý, Štěpán; Slintáková, Barbora; Teklý, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Předkládaná bakalářská práce je zaměřena na zdanění příjmů osob v důchodovém věku. Předmětem zkoumání byla rovněž novela zákona o dani z příjmů pro rok 2011 ve vztahu ke starobním důchodcům. Úvodní část práce sleduje a popisuje podmínky starobních důchodů v souvislosti s nárokem na získání starobního důchodu a současně jejich ekonomickou aktivitu. Druhá kapitola je výkladem zákona s ohledem na zdanění důchodů a příjmů z ekonomické činnosti. Závěrečná část je věnována novele zákona, nařizující zdanění důchodů při souběhu příjmů s výdělečnou činnosti a soustavným pronájmem. Cílem práce tak bylo sumarizovat a zhodnotit podmínky, za jakých dochází ke zdanění příjmů osob v důchodovém věku, v souvislosti se starobními důchody, poukázat na odlišnosti u danění příjmů z výdělečné činnosti seniorů, v neposlední řadě jaké změny nastaly pro důchodce v oblasti zdanění důchodů pro letošní rok 2011.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses