Platební karty na internetu - Mládek, Jiří; Matuštík, Ondřej; Nebřenský, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato práce se zabývá platebními kartami na internetu a vším s touto technologií spojeným. To je historický vývoj, druhy plateb a použití, elektronické peněženky a bezpečnost. Cílem práce je analyzování používání platebních karet v síti internet a dále analýza jejich užití při nákupu v e-shopech v ČR. V dnešní moderní době je trend vše usnadňovat, zjednodušovat a urychlovat. Totéž platí i o technologii placení na internetu. S tím jsou spojeny i bezpečnostní rizika, která nebudou opomenuta, a tato problematika bude v práci zmíněna. Závěr práce je zaměřen na vyhodnocení sesbíraných dat, která se týkají nákupu a používání platebních karet na internetu mezi českou veřejností. Práce je strukturovaná do 5 kapitol. První se věnuje historii a vývoji platebních karet, druhá kapitola pojednává o druzích karet a jejich použití, třetí kapitola je věnována bezpečnosti, čtvrtá elektronickým peněženkám a pátá vyhodnocení dat z dotazníku.
Vedoucí práce: Ondřej Matuštík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses