Tvorba rozšíření CMS Joomla podporující automatické XSLT - Fišer, David (2011)
Práce je zaměřena na rozšíření Joomla content pluginu XSLT Magic, jehož autorem je Bc. Michal Vrchota. Tento plugin byl vytvořen v rámci projektu SEWEBAR CMS. Účelem pluginu je provádět XSLT transformace nad články, jejichž obsah tvoří XML dokument. Důvody pro vznik této práce byly rostoucí počet transformací a jejich doposud neřešená správa, špatná ovladatelnost pluginu a absence administračního rozhraní. Rozšíření vytvořené v rámci této práce umožní uživatelům efektivně spravovat XSLT transformace. Uživatelé mohou nahlédnout do složky, ve které jsou transformace uloženy přímo přes systém CMS Joomla. Toto doposud nebylo možné, protože v základní verzi tohoto CMS systému chybí komponenta pro správu souborů. Dále mohu uživatelé nahrávat do této složky soubory a vytvářet podadresáře. Nahlédnout do transformace již také není problém, dokonce ji lze upravit v jednoduchém textovém editoru se zvýrazněnou XML syntaxí. Druhá část rozšíření je zaměřena na samotnou administraci původního content pluginu. Došlo k výraznému zpřehlednění konfigurace a propojení přímo se správcem transformací. To výrazně usnadní přiřazení transformace k XPath pravidlu. Je možné si vybrat transformaci přímo ze seznamu. Tuto práci lze využít jako inspiraci při tvorbě rozšíření pro CMS Joomla.