Analýza administrativních nákladů majetkových daní v České republice - Slámová, Ivana; Finardi, Savina; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se zabývá měřením přímých administrativních nákladů zdanění majetkových daní v období 2005-2009. První část bakalářské práce popisuje teoretický úvod do oblasti majetkových daní a začlenění majetkových daní v daňovém systému České republiky. Druhá část se věnuje stručné charakteristice jednotlivých majetkových daní. Další kapitoly se soustřeďují na náklady, které jsou vyvolány zdaněním. Bakalářská práce se zaměřuje především na přímé administrativní náklady -- jejich popis a výpočet, při kterém je využita metoda tzv. přepočteného pracovníka. Na základě provedených výpočtů je vyvozen závěr o administrativní náročnosti výběru majetkových daní a efektivnosti majetkových daní v daňovém systému České republiky.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses