Příčiny, průběh a důsledky americké hypoteční krize - Orumbayeva, Anzhela (2009)
Cílem práce bylo ukázat, co zapříčinilo vznik hypotéční krize v USA, jaký dopad to mělo na americkou ekonomiku a co americká vláda udělala k jejímu řešení. V první kapitole popisuji hypotečním systémem v USA, zvláštnostmi, které se na něm vyskytují. Druhá kapitola je zaměřena na rozbor krize. Třetí část popisuje důsledky hypoteční krize.