Komparace aktivit bankovních obchodníků s cennými papíry v České republice - Šimunek, Martin (2010)
Bakalářská práce se věnuje bankám jako obchodníkům s cennými papíry na českém trhu. Zaměřuje se zejména na aktivity banky v segmentu investičního bankovnictví. Cílem práce je komplexní charakteristika banky jako obchodníka s cennými papíry v České republice. První část mapuje investiční nástroje a služby, které má banka k dispozici a může je nabízet. Druhá část analyzuje bankovní trh a dále trh obchodníků s cennými papíry v České republice v současnosti. V třetí části je provedena komparace aktivit čtyř vybraných bankovních subjektů.