Porovnání kurzové politiky „Crawling Peg“ a „Currency Board“ v tranzitivních ekonomikách - Zych, Marek; Kuncl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Ve své bakalářské práci se zaměřuji na srovnání systémů devizových kurzů crawling peg a currency board v tranzitivních ekonomikách v Evropě v 90. letech 20. století. Srovnání provádím na čtyřech vybraných zemích. Pro currency board jsem si vybral Bulharsko a Litvu. Pro crawling peg jsem zvolil Maďarsko a Polsko. Sleduju vliv určitého systému devizového kurzu na vývoj ekonomických veličin ve zvolené zemi. Zaměřuji se především vlivem na vývoj HDP, bilanci státního rozpočtu a inflaci. Výsledkem práce je zhodnocení, v jakých ohledech byl který ze systémů devizových kurzů vhodnější či méně vhodný.
Vedoucí práce: Martin Kuncl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses