Vývoj měnového kurzu tenge ve vazbě na národohospodářské proměnné - Tussupbekov, Anuar (2010)
V této bakalářské práci jsem se snažil popsat vývoj měnového kurzu tenge v závislosti na makroekonomické proměnné: HDP, inflace, export, import, běžný účet platební bilance. První část práce obsahuje obecnou teorii měnového kurzu a jeho hlavní determinanty. Druhá část popisuje vývoj měnového kurzu tenge v období od zavedení až do roku 2009. V třetí částí je výsvětlená teorie "prokletí přírodních zdrojů" a její souvislost s pohybém měnového kurzu tenge.