Vývoj měnového kurzu tenge ve vazbě na národohospodářské proměnné - Tussupbekov, Anuar; Kuncl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
V této bakalářské práci jsem se snažil popsat vývoj měnového kurzu tenge v závislosti na makroekonomické proměnné: HDP, inflace, export, import, běžný účet platební bilance. První část práce obsahuje obecnou teorii měnového kurzu a jeho hlavní determinanty. Druhá část popisuje vývoj měnového kurzu tenge v období od zavedení až do roku 2009. V třetí částí je výsvětlená teorie "prokletí přírodních zdrojů" a její souvislost s pohybém měnového kurzu tenge.
Vedoucí práce: Martin Kuncl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses