Přírodní katastrofy a pojištění - Borodenko, Vita (2011)
Předmětem této bakalářské práce je analýza výskytu přírodních katastrof ve světě se zaměřením se na území České republiky a Ruské federace a možností krytí rizik živelních nebezpečí konkrétními pojistnými produkty nabízenými třemi největšími pojišťovnami na příslušném pojistném trhu. Cílem této práce je poukázat na stále častější výskyt přírodních katastrof, které se sebou nesou nejen velké materiální škody, ale i četné ztráty na lidských životech, dále také na skutečnost, že v důsledku náchylnosti Země k častým výkyvům počasí, jsou rizika katastrofických události hůře pojistitelná.