Význam etického kodexu v bankovnictví - Císařová, Iva (2011)
Práce se zabývá významem etických kodexů v bankovnictví v České republice. První část popisuje vědní disciplíny a společenské zásady, do kterých etické kodexy všeobecně spadají. Druhá část se zaměřuje přímo na finanční trh a bankovní sektor České republiky a popisuje jednotlivé kodexy včetně vyhodnocení jejich uplatňování v praxi. V poslední části je uveden průzkum finanční gramotnosti české populace a její názory na etiku v bankovnictví.