Význam etického kodexu v bankovnictví - Císařová, Iva; Schlossberger, Otakar, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce se zabývá významem etických kodexů v bankovnictví v České republice. První část popisuje vědní disciplíny a společenské zásady, do kterých etické kodexy všeobecně spadají. Druhá část se zaměřuje přímo na finanční trh a bankovní sektor České republiky a popisuje jednotlivé kodexy včetně vyhodnocení jejich uplatňování v praxi. V poslední části je uveden průzkum finanční gramotnosti české populace a její názory na etiku v bankovnictví.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses