Význam public relations v bankovnictví - Kracík, Lukáš (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou public relations v bankovnictví. V teoretické části definuje tento pojem, ukazuje historický vývoj PR a pojednává o okolí firmy, které jej ovlivňuje. Dále vymezuje komunikační kanály a nástroje, hledá stejné a rozdílné znaky mezi public relations a reklamou, ukazuje práci PR pracovníků, kteří působí buď v interních odděleních firmy či v externích agenturách. V neposlední řadě popisuje současnou mediální scénu. V praktické části nabízí srovnání dvou předních českých bank po stránce přístupu k public relations a ukazuje teoretické prvky, které jsou zmíněny v první části, reálně v praktickém životě. Dále hledá specifika public relations přímo ve finanční sféře, a to konkrétně v části bankovnictví. V závěru celé bakalářské práce jsou uvedeny grafy s počty výstupů v českých médiích za zvolené časové období, které slouží k vzájemnému porovnání bank po stránce medializace.