Význam public relations v bankovnictví - Kracík, Lukáš; Schlossberger, Otakar, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou public relations v bankovnictví. V teoretické části definuje tento pojem, ukazuje historický vývoj PR a pojednává o okolí firmy, které jej ovlivňuje. Dále vymezuje komunikační kanály a nástroje, hledá stejné a rozdílné znaky mezi public relations a reklamou, ukazuje práci PR pracovníků, kteří působí buď v interních odděleních firmy či v externích agenturách. V neposlední řadě popisuje současnou mediální scénu. V praktické části nabízí srovnání dvou předních českých bank po stránce přístupu k public relations a ukazuje teoretické prvky, které jsou zmíněny v první části, reálně v praktickém životě. Dále hledá specifika public relations přímo ve finanční sféře, a to konkrétně v části bankovnictví. V závěru celé bakalářské práce jsou uvedeny grafy s počty výstupů v českých médiích za zvolené časové období, které slouží k vzájemnému porovnání bank po stránce medializace.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses