Teorie dvojího deficitu komparace rovnováhy veřejných financí a platební bilance na příkladě Řecka a Itálie - Čermáková, Blanka (2011)
Tato práce se zabývá zkoumáním závislosti mezi nerovnováhou veřejných financí a platební bilance. Snaží se pomocí základních makroekonomických vztahů ukázat provázanost deficitu státního rozpočtu a deficitu běžného účtu a shrnout teoretické přístupy k teorii dvojího deficitu. V dalších částech se pomocí korelační a jednoduché ekonometrické analýzy pokouší ověřit, zda hypotéza dvojího deficitu platí v případě řecké a italské ekonomiky.