Teorie dvojího deficitu komparace rovnováhy veřejných financí a platební bilance na příkladě Řecka a Itálie - Čermáková, Blanka; Mandel, Martin, 1962-; Vejmělek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato práce se zabývá zkoumáním závislosti mezi nerovnováhou veřejných financí a platební bilance. Snaží se pomocí základních makroekonomických vztahů ukázat provázanost deficitu státního rozpočtu a deficitu běžného účtu a shrnout teoretické přístupy k teorii dvojího deficitu. V dalších částech se pomocí korelační a jednoduché ekonometrické analýzy pokouší ověřit, zda hypotéza dvojího deficitu platí v případě řecké a italské ekonomiky.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses