Využití technické analýzy založené na klouzavých průměrech (příklad měnového kursu EUR/USD - data s denní a hodinovou frekvencí) - Ketzer, Jaroslav (2011)
Tato bakalářská práce je zaměřena na využití technické analýzy na devizovém trhu. Popisuje předpoklady nutné pro fungování technické analýzy, definuje základní pojmy spojené s technickou analýzou a s devizovým trhem a vymezuje základní principy technické analýzy. Převážná část práce se věnuje klouzavým průměrům a nástrojům založeným na klouzavých průměrech. Jejím cílem je matematicky správné vymezení výpočtu, zdůvodnění, proč se dá předpokládat funkčnost těchto nástrojů, a popsání základních způsobů využití. Hodnocení a porovnání je prováděno na výsledcích analýzy vývoje měnového kurzu EUR/USD v letech 2007 až 2010.