Využití technické analýzy založené na klouzavých průměrech (příklad měnového kursu EUR/USD - data s denní a hodinovou frekvencí) - Ketzer, Jaroslav; Mandel, Martin, 1962-; Kuncl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce je zaměřena na využití technické analýzy na devizovém trhu. Popisuje předpoklady nutné pro fungování technické analýzy, definuje základní pojmy spojené s technickou analýzou a s devizovým trhem a vymezuje základní principy technické analýzy. Převážná část práce se věnuje klouzavým průměrům a nástrojům založeným na klouzavých průměrech. Jejím cílem je matematicky správné vymezení výpočtu, zdůvodnění, proč se dá předpokládat funkčnost těchto nástrojů, a popsání základních způsobů využití. Hodnocení a porovnání je prováděno na výsledcích analýzy vývoje měnového kurzu EUR/USD v letech 2007 až 2010.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses