Technická analýza spotového kursu - Gric, David; Mandel, Martin, 1962-; Kuncl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tématem této bakalářské práce je v obchodní praxi široce využívaná technická analýza. Cílem práce je prvotně vymezení pojmu technické analýzy a její zasazení do problematiky měnových trhů. Další kapitola popisuje stěžejní pojmy, o které se analýza opírá, a specifikuje základní druhy a typy technických indikátorů, jejich uplatnění při obchodování. Třetí kapitola podrobněji vysvětluje komplexní vlnové teorie se zaměřením na Elliottovu teorii vln. Záverečná kapitola využívá teoretických poznatků uvedených v práci k empirickému ověření jejich spolehlivosti při aplikaci na historickou kurzovou řadu. Konečným cílem je odpověď na otázku, zda-li je vlnová teorie v současné době využitelná a vede k realizaci cílů uživatelů.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses