Vývoj hedgeových fondov a ich regulácia v EÚ - Trnovec, Martin (2011)
Táto bakalárska práca sa zaoberá genézou hedgeových fondov a ich reguláciou v rámci EÚ. V úvodnej časti je charakterizované odvetvie hedgeových fondov, ich vývoj a súčasné trendy. V ďalšej časti sú rozobraté dôvody ktoré viedli k snahe o zvýšenie regulácie hedgeových fondov ktorá v EÚ vyústila k prijatiu smernice o správcoch alternatívnych investičných fondov (AIFMD). V praktickej časti je táto smernica analyzovaná spoločne s pohľadom na jej možné dopady na hedgeové fondy.