Vývoj hedgeových fondov a ich regulácia v EÚ - Trnovec, Martin; Havlíček, David, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Táto bakalárska práca sa zaoberá genézou hedgeových fondov a ich reguláciou v rámci EÚ. V úvodnej časti je charakterizované odvetvie hedgeových fondov, ich vývoj a súčasné trendy. V ďalšej časti sú rozobraté dôvody ktoré viedli k snahe o zvýšenie regulácie hedgeových fondov ktorá v EÚ vyústila k prijatiu smernice o správcoch alternatívnych investičných fondov (AIFMD). V praktickej časti je táto smernica analyzovaná spoločne s pohľadom na jej možné dopady na hedgeové fondy.
Vedoucí práce: David Havlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses