Analýza efektívnosti opatrení americkej vlády a FED v období finančnej krízy - Nemček, Sebastian; Havlíček, David, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Finančná kríza z rokov 2007 -- 2009, ktorá je považovaná za najväčšiu krízu od veľkej hospodárskej recesie, vyvolala u mnohých vlád potrebu realizovať záchranné a stimulačné programy a opatrenia na zachovanie stability finančného systému a ekonomiky. Americká federálna vláda ich v spolupráci s americkou centrálnou bankou realizovali veľký počet. Cieľom tejto bakalárskej práce je analyzovať vybrané kroky, ktoré boli podniknuté, a skúmať ich praktické dopady a efektívnosť. Analýza bola vykonaná za pomoci vývoja odpovedajúcich štatistických údajov a dát v čase. Vzhľadom k veľkému množstvu programov a ich komplexnosti je potrebné predstaviť zameranie, náklady a prínosy programov, a aj s prispením vlastných analýz a prepočtov skúmať dopad na ukazovatele reálneho vývoja. Stabilizačné opatrenia ako napríklad TARP sa ukázali oveľa efektívnejšie ako stimulačné ARRA alebo QE2. ESA a CARS boli poloefektívne, zatiaľ čo HOPE bol úplným zlyhaním.
Vedoucí práce: David Havlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses