Bankové fúzie - Bednáriková, Zuzana (2011)
Práca sa zaoberá fúziami a akvizíciami v oblasti bankového sektoru. Prvá časť charakterizuj pojmové vymedzenie fúzií a akvizícií a zachytáva ich vývoj a trendy v posledných desaťročiach. V druhej časti sú uvedené hlavné motívy vedúce k realizácii bankových fúzií zo strany vlastníkov a manažérov bánk. Tretia časť popisuje priebeh realizácie bankového projektu od výberu vhodných kandidátov až po samotnú realizáciu fúzie. Posledná časť sa zameriava na dopady fúzií na cieľovú spoločnosť a tiež sociálnu spoločnosť.