Nebezpečí předluženosti českých nízkopříjmových domácností - Kovář, Jan (2011)
Bakalářská práce nejprve rozebírá pojem předlužení, jako předlužený je označen subjekt neschopný dostát svým závazkům a práce dále představuje východiska lidí v této situaci. Její druhá část zkoumá, zda se do ní jako celek dostávají domácnosti z 1. kvintilu českých domácností podle příjmů. Z porovnání základních údajů, kterými jsou příjmy, výdaje, dluhy a úspory, mezi jednotlivými příjmovými skupinami a také ze srovnání jejich výše v posledních letech mezi sebou vyplývá, že finanční pozice takto vymezené skupiny domácností je stabilní a k předlužení v současnosti nespěje.