Nebezpečí předluženosti českých nízkopříjmových domácností - Kovář, Jan; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce nejprve rozebírá pojem předlužení, jako předlužený je označen subjekt neschopný dostát svým závazkům a práce dále představuje východiska lidí v této situaci. Její druhá část zkoumá, zda se do ní jako celek dostávají domácnosti z 1. kvintilu českých domácností podle příjmů. Z porovnání základních údajů, kterými jsou příjmy, výdaje, dluhy a úspory, mezi jednotlivými příjmovými skupinami a také ze srovnání jejich výše v posledních letech mezi sebou vyplývá, že finanční pozice takto vymezené skupiny domácností je stabilní a k předlužení v současnosti nespěje.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses