Proč regulovat trh deriváty se zaměřením na CDS - Holman, Jiří; Dobrovolný, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato práce se zabývá problematikou a negativními dopady kreditních derivátů, zejména CDS. Diskutuje otázky jejich plánované regulace. Stručně popisuje jednotlivé typy kreditních derivátů, dále okolnosti vedoucí k jejich vzniku. Uvádí jejich historii a vývoj. Udává důvody, proč od svého vzniku prakticky nepodléhají regulaci. V druhé části se zabývá pozitivy a negativy kreditních derivátů, které jsou argumenty pro a proti jejich regulaci. Ve třetí části se práce zabývá plánovanými změnami v regulaci CDS v USA a v EU. Cílem je vyřešit otázku, zda je jejich plánovaná regulace dostatečná.
Vedoucí práce: Marek Dobrovolný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses