Porovnání systémů pojištění vkladů v Ruské federaci a České republice - Gluhov, Anastasiya (2011)
Anotace: Předmětem této bakalářské práce je systém pojištění vkladů, který je součástí regulace a dohledu nad bankovním sektorem ve mnoha státech. Práce obecně rozebírá důvody pro zavedení pojištění vkladů. Dále obsahuje popis šesti jednotlivých přístupů účasti států v systému garance vkladů. Práce rovněž tato jednotlivá pojetí srovnává a poukazuje na jejich klady a zápory. Práce dále zevrubně popisuje systém pojištění vkladů v Ruské federaci a České republice. Tyto systémy následně hodnotí, komparuje a vyzdvihuje výhody a nevýhody obou.