Porovnání systémů pojištění vkladů v Ruské federaci a České republice - Gluhov, Anastasiya; Dobrovolný, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Anotace: Předmětem této bakalářské práce je systém pojištění vkladů, který je součástí regulace a dohledu nad bankovním sektorem ve mnoha státech. Práce obecně rozebírá důvody pro zavedení pojištění vkladů. Dále obsahuje popis šesti jednotlivých přístupů účasti států v systému garance vkladů. Práce rovněž tato jednotlivá pojetí srovnává a poukazuje na jejich klady a zápory. Práce dále zevrubně popisuje systém pojištění vkladů v Ruské federaci a České republice. Tyto systémy následně hodnotí, komparuje a vyzdvihuje výhody a nevýhody obou.
Vedoucí práce: Marek Dobrovolný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses