Strategická analýza společnosti Rašelina, a.s. - Kolářová, Pavlína (2011)
Diplomová práce Strategická analýza podniku Rašelina a.s. se zaměřuje na teoreticko--metodologické a praktické poznatky z oblasti strategie a strategického řízení podniku. Teoretická část se zabývá obecnými metodami a charakteristikami strategické analýzy. Následně v praktické části jsou aplikovány teoreticko - metodologické poznatky na podnik, čili je zde provedena interní a externí analýza podniku a dle výsledků z provedených analýz je stanovena SWOT analýza. V závěru jsou shrnuty poznatky ze všech provedených analýz a je formulován nástin vhodné strategie.