Strategie podniku - Gerlašinský, Marcel (2011)
Cílem této práce je v teoreticko metodologické části definovat pojem strategie, specifikovat jakým způsobem se strategie vytváří a jaké přístupy, metody a nástroje se ke stanovení strategie využívají. Součástí definic a bližšího zaměření bude oblast strategické analýzy, konkurenční výhody a zdrojů podniku. V aplikační části pak bude specifikována současná strategie podniku Letiště Praha, a.s., která je provozovatelem mezinárodního letiště v Praze-Ruzyni. Na základě teoreticko-metodologické části této práce bude stávající strategie společnosti Letiště Praha, a.s. zhodnocena a budou uvedeny případné doporučení na změny či úpravy, které by měly posílit prosperitu společnosti ze střednědobého a dlouhodobého hlediska.